Coaching je proces, v katerem coach klientu postavlja vprašanja, s katerimi klient odkriva in širi svoj zemljevid sveta in na tak način pride do odgovorov in rešitev, ki so za njega sprejemljive in predvsem uresničljive. Naučite se postaviti za vas ekološki cilj in prava temeljna vprašanja, ki bodo vaš pogled usmerila v rešitev in napredek.

Cilj je ustvarjanje novih vzorcev razmišljanja in vedenja, s čimer bo vaš napredek pri kateremkoli izzivu v privatnem ali poslovnem življenju hitrejši. Iščeva načine, kako sprejeti situacijo, poiskati rešitve za boljšo prihodnost, brez ali z minimalno vpletenostjo preteklosti. 
Moje glavno področje dela v coachingu je nudenje podpore ljudem, ki se soočajo z neplodnostjo ali drugimi izzivi, ki se pojavljajo pri tem, da postanejo starši. Vsekakor pa ste pri meni dobrodošli tudi drugi, z veseljem vas s pomočjo coaching vprašanj vodim proti cilju, ki ste si ga zastavili.
Nisem zdravnica, psihoterapevtka ali mentorica. V kolikor bi se vaši izzivi izkazali za resnejši zdravstveni problem, vas bom usmerila na ustrezno pomoč in vaše zdravljenje prepustila za to usposobljenim strokovnjakom. Če vaše zdravljenje ni v navzkrižju s coachingom, s srečanji seveda lahko nadaljujeva. Ne dajem zdravniških razlag ali interpretacij izvidov in medikamentnih terapij. Coaching ne daje garancije za uspešno zanositev in donositev zdravega otroka ampak pomaga vam kot osebi, da se lažje spopadate s pritiski iz okolice in tistimi, ki nastajajo znotraj vas zaradi stisk povezanih z željeno nosečnostjo. Usmerjam vas na to, da cenite sebe, se spoštujete in imate radi ne glede na to, ali ste starš ali ne.
Ob svojem delu spoštujem pravilo zasebnosti. Moj cilj je z vami ustvariti pristen, iskren in zaupen odnos, zato vsebine najinega pogovora brez vašega dovoljenja ne delim z nikomer drugim. Izjemoma pravilo prekršim, če je ogroženo vaše ali tuje življenje, saj sem takrat dolžna obvestiti pristojne osebe. 


Coaching za ženske, ki se soočajo s težavami ob zanositvi
Ljudje, ki se jim želja po otrocih zaradi različnih razlogov ne izpolni ali pa se na tej poti srečujejo s preprekami, se pogosto znajdejo v hudih stiskah. Če berete te vrstice, verjetno spadate med njih ali pa poznate nekoga, ki je v taki situaciji.
Zaradi neizpolnjene želje, se lahko pojavi slaba samopodoba, samoobtoževanje ter težave v partnerskem odnosu. Stisko povzroča misel, da 'vsi' prijatelji in družina že imajo otroka, številna praznovanja ob rojstvu in rojstnih dnevih se vrstijo, oni pa na njih vedno pridejo sami oziroma 'le' v paru. Čutijo pritiske s strani okolice, ki pogosto nevede postavlja za par neprijetna vprašanja ter dobronamerno delijo nasvete in nepotrebne ter brezpredmetne napotke. 'Delanje' otroka zaradi različnih pregledov in postopkom postane popolnoma robotizirano. Par dobi natančna navodila kako in kdaj mora kaj narediti, kot da ne bi šlo za najbolj naravno stvar. Poleg tega pregledi pogosto potekajo ravno v delovnem času, kar je za žensko neprijetno, saj se znajde  v precepu, kaj in koliko naj pove sodelavcem in nadrejenim. 

V coaching se lahko vključite pred postopkom umetne oploditve ali pa morda ko še sploh ni povsem jasno da bo le-ta potreben. Srečanja lahko potekajo zgolj v času postopka ali morda po neuspelem poskusu. Dobrodošli pa ste seveda vsi, ki imate kakršne koli izzive na poti postati starš.
Delo opravljam pretežno preko različnih spletnih platform, ki jo izbereva glede na vaše želje. Po dogovoru so možna tudi srečanje v živo. Prva spoznavna ura je brezplačna in traja do 30 minut. Predstaviva se ena drugi, razložim vam potek in moj način dela. Vi mi poveste, kaj od mene želite in pričakujete ter pri čem vam lahko pomagam. Če najdeva skupno pot, če je torej coaching primeren za vas, se dogovoriva za naslednja srečanja. Uvodno srečanje je spoznavno in ni namenjeno pravemu coacing delu. Podpiševa t.i. coaching dogovor, v katerem so opredeljene obveznosti in pravice obeh strank. Glede na zastavljene cilje ali potrebe se lahko že v naprej dogovoriva za določen termin ali to narediva na vsakem srečanju sproti. Pogovor poteka individualno in je usmerjen predvsem na ženske.

 

Priporočljiva literatura           

 Depresija                        

Stres in sprostitvene tehnike