'Vse je v glavi' je znan rek, ki nam pove, da delamo, se počutimo in živimo tako, kot mislimo. Tudi težave, ki se pojavijo z leti, imajo svoje korenine v možganih. Slab spomin, nezadovoljiva zbranost, počasnost, potrtost, strah in druge težave lahko dokaj omilimo, če možganom namenimo mesto, ki jim gre.

Posvetimo se torej možganom in jih krepimo vsaj tako zavzeto kot telo. Na naših delavnicah se boste naučili poskrbeti za svoje možgane in spomin na različne načine.  Strokovnjakinje, vsaka na svojem področju, vas bodo popeljale v svet velikih možnosti, ki nam jih omogočajo naši možgani in naše misli. Delavnice vodijo:

Dragomira Ahlin: dr. med. spec. psihiatrinja vas bo seznanila z osnovami delovanja možganov. Izvedeli boste vse o koncentraciji, spominu in učenju ter se naučili, kako jih spodbujamo z različnimi vajami.

Alja Fabjan: certificirana integrativna psihoterapevtka in doktorantka zakonske in družinske terapije, bo predstavila vpliv čustev in stresa na naše misli in delovanje možganov. Naučila vas bo praktičnih vaj in tehnik sproščanja, da boste znali poskrbeti zase in za svoje možgane tudi v težjih in bolj stresnih življenjskih obdobjih.

Miriam Jakljič: diplomirana sociologinja, vam bo predstavila pomen dobre telesne pripravljenosti za ohranjanje in izboljšanju kognitivnih sposobnosti. Izvedeli boste kakšna prehrana in kateri vitamini ugodno vplivajo na sposobnost pomnjenja, kakšno vlogo pri pomnjenju igrajo naša čutila ter kako pomembna sta za ohranjanje kognitivnih sposobnosti gibanje in spanje.

Mateja Mahnič: doktorica komunikologije in lingvistike, vas bo sproščala z igrami besed, asociacij in zgodb. Možgane si boste krepili z metodami divergentnega mišljenja in z ustvarjalnim pisanjem.

Delavnice bodo potekale dve zaporedni soboti med 10h in 14h v prostorih ambulante Temza d.o.o. na Dunajski cesti 158 v Ljubljani. Promocijska cena je 180,00 evrov na osebo. Možno je gotovinsko plačilo ali nakazilo na tekoči račun (podatke dobite ob prijavi). Prijave potekajo do zapolnitve prostih mest preko elektronskega naslova This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..